Prevencija i edukacija

Očistiti ćemo vaše zube, napraviti dijagnostiku i dati vam mišljenje ukoliko su potrebni određeni zahvati.

Potpuno čist zub se ne može razboliti, zdrave desni ne krvare i nema neugodnog zadaha. Zbog toga prevencija i edukacija imaju veliki značaj.

Individualnim pristupom u edukaciji svakog pacijenta, o važnosti prehrane i same higijene u održavanju zdravlja usne šupljine postižemo odlične rezultate, u smislu podizanja stupnja oralne higijene i cjelokupnog zdravlja. Posebno treba naglasiti važnost suradnje s trudnicama i mladim roditeljima, te našim najmlađima kojima osiguravamo: prevenciju, pravovremeno otkrivanje i bezbolno uklanjanje svih bolesti usne šupljine.

1. Edukacija

Edukacija od strane stručne osobe kako, kada i koliko dugo prati zube, zubno meso i jezik te o upotrebi zubne četkice, naročito interdentalne četkice, strugača za jezik i zubnog konca.

2. Pečatni ispuni ili pečačenje fisura

Pečanjenje fisura sprječava nastanak karijesa, a radi se na stražnjim zubima ukoliko su fisure duboke. Naročito je važno pečačenje prvih trajnih zuba, tj. 6-tica. Pečatni ispun omogućava bolju higijenu, sprječava oštećenja caklina, a štiti zub od karijesa.

Foto: Dental Centar Jelić

3. Preventivni tretmani sa tooth moussem

Tekuća caklina omogućuje vraćanje fosfora i fluora u caklinu, kao i kalcija pa zub postaje tvrđi i otporan na karijes.

4. Čišćenje zubnog kamenca i poliranje

5. Pjeskarenje

AIR FLOW® metoda profesionalnog čišćenjaPjeskarenje
Ovom metodom čistimo zube u ordinaciji pomoću kontroliranog mlaza sitnih čestica natrijeva bikarbonata u spreju vode i komprimiranog zraka. Ovisno o količini naslaga postupak traje od 15 do 30 minuta, te je potpuno bezbolan. Redovnim pjeskaranjem sprječava se nastanak zubnog plaka, karijesa, gingivitisa i paradontitisa. Više o našoj usluzi pjeskarenja zuba saznajte ovdje.

Foto: Dental Centar Jelić

 

Načini plaćanja

  • Premium Visa kartica do 36 mjeseci
  • Diners kartica do 12 mjeseci bez kamata
  • Master Card do 24 mjeseci bez kamata
  • Maestro, Go Card, Visa do 24 mjeseci

Javite nam se s povjerenjem.

Možete nas kontaktirati putem telefona, e-maila ili osobno doći u ordinaciju. Za sve informacije Vam stojimo na raspolaganju.