Prevencija s pjeskarenjem

U ordinaciji primjenjujemo ultrazvučni odstranjivač kamenca, kojim potpuno bezbolno odstranjujemo zubni kamenac i meke naslage i to supragingivalno i subgingivalno.

Ključ za dobar rezultat svakog zahvata su čista usta i zubi! Stoga prevencija s pjeskarenjem ima veliki značaj.

Zubni kamenac je čvrsta naslaga koja se taloži na zubima, a nastaje tako što se minerali iz sline ugrađuju u meke naslage. Redovitim čišćenjem kamenca sprječavaju se bolesti gingive (gingivitis), jer kamenac vrši pritisak na gingivu koja počinje krvariti, a u krajnjoj fazi se povlači gingivitis i zub ogoli u vratnom dijelu. Gingivitis je izlječiv.

Foto: Dental Centar Jelić

Pjeskarenjem se uklanjaju površinske naslage s cakline bez oštećenja.Zubi se potpuno čiste, čak i u međuprostorima zuba.Vrijedna i trajna kvaliteta biti će unešena u održavanje zdravlja Vaših zuba i usne šupljine ukoliko dođete na individualni tretman – kako prati zube i kako upotrebljavati interdentalnu četkicu.

Interdentalna četkica ukljanja zubni plak između zuba. Najčešće mjesto nastajanja karijesa je ispod kontaktne točke dva zuba. Želimo prenijeti pacijentima da je zdravlje zuba i paradonta moguće očuvati, a mnoge već postojeće bolesti na zubima i paradontima izliječiti.

Tekuća caklina omogućuje vraćanje fosfora i fluora u caklinu, kao i kalcija pa zub postaje tvrđi i otporan na karijes.Danas četkica i zubna pasta nisu dovoljno sredstvo u održavanju zdravlja zuba. Ipak i kad je higijena usne šupljine adekvatna, postoji potreba za profesionalnim čišćenjem zuba.

Naime vrlo često pigmentacije iz hrane i pića zaostaju na površini zuba i predstavljaju ne samo estetsku manjkavost već i bitan uzročni faktor u nastanku već spomenutih patoloških procesa.

Redovnim pjeskaranjem sprječava se nastanak zubnog plaka, karijesa, gingivitisa i paradontitisa.

Načini plaćanja

  • Premium Visa kartica do 36 mjeseci
  • Diners kartica do 12 mjeseci bez kamata
  • Master Card do 24 mjeseci bez kamata
  • Maestro, Go Card, Visa do 24 mjeseci

Javite nam se s povjerenjem.

Možete nas kontaktirati putem telefona, e-maila ili osobno doći u ordinaciju. Za sve informacije Vam stojimo na raspolaganju.