Koliko često biste trebali ići kod stomatologa

Možda pretpostavljate da biste trebali ići na stomatološki pregled svakih 6 mjeseci, ali neki ljudi možda neće morati ići tako često, a drugi će možda trebati češće kontrole.

Vaš bi stomatolog trebao predložiti kada biste trebali otići na sljedeći pregled na temelju toga koliko je dobro vaše oralno zdravlje.Razmak između pregleda može varirati od 3 mjeseca do 2 godine, ovisno o zdravlju Vaših zubi i desni te o riziku budućih problema.

Zašto mi je potreban stomatološki pregled?

Pregled omogućuje vašem stomatologu da vidi imate li problema sa zubima i pomaže vam da održite oralno zdravlje. Neliječenje problema moglo bi otežati njihovo liječenje u budućnosti, stoga je najbolje rano se pozabaviti problemima ili ih, ako je moguće, u potpunosti spriječiti.

Što se događa tijekom stomatološkog pregleda?

Prilikom svakog pregleda vaš stomatolog trebao bi:

  • pregledati vaše zube, desni i usta
  • raspitati se o vašem općem zdravstvenom stanju i svim problemima koje ste imali sa zubima, ustima ili desnima od zadnjeg posjeta
  • pitati i dati vam savjet o vašoj prehrani, pušenju i konzumiranju alkohola te navikama pranja zubi
  • dogovoriti datum vašeg sljedećeg posjeta

Koliko često trebam ići na stomatološki pregled?

Nakon pregleda stomatolog će vam preporučiti datum sljedećeg posjeta.

Što je s dentalnim tretmanima?

Ovaj se savjet odnosi samo na rutinske preglede. Možda ćete trebati druge termine za stomatološke tretmane kao što su ispune, vađenje zuba ili hitno liječenje.Ukoliko imate problema sa zubima između kontrola, javite se u ordinaciju radi dogovora. U hitnim slučajevima izvan uobičajenog radnog vremena, nazovite svoju ordinaciju na njen uobičajeni broj i bit će vam rečeno kako pristupiti hitnoj stomatološkoj pomoći.