Protetika

Zubni niz treba biti kompletan jer sile koje djeluju na zube pri žvakanju neraznomjerno se prenose na susjedne zube te se zubi naginju, izrastaju ili krive. Protetika je grana stomatologije koja izradom krunica, mostova ili proteza sprječava i rješava takve nepravilnosti.

Bezmetalni keramički most

protetika.jpg   most.jpg


1. Fiksna protetika

Što je to krunica, a što most? Krunica je fiksni protetski nadomjestak na jednom zubu ili implantatu koji pokriva krunu zuba dajući mu potpuni estetski dojam. Krunice izrađujemo akrilatne, metal keramičke te više vrsta bezmetalne keramike. Most je konstrukcija kojom se premošćuje djelomično bezuba čeljust, u rasponu od jednog do nekoliko zubi, zavisno od rasporeda nosača.

Keramički Most  kerami_ki_most1.jpg

protet3.jpg   protet4.jpg

 

2. Mobilna protetika

U slučajevima potpune bezzubosti kod pacijenata izrađujemo totalne proteze, a u slučajevima nedostatka više zuba izrađuje se djelomična proteza. Nadoknađivanjem zuba s protezama sprječava se daljnja resorpcija kosti (nestajanje kosti).

  • Totalna proteza;               
  • Parcijalna proteza


3. Kombinirani protetski radovi

Kombinirani protetski radovi su kvalitetna rješenja u slučajevima gdje se na manji broj zuba izrađuju krunice sa kopčama i kopčama na protezi, te pacijent time dobiva izvrsnu funkcionalnost i estetiku.
Pri izradi protetskog rada u našoj ordinaciji izrađujemo privremene proteze i privremene krunice zbog funkcionalnog i estetskog momenta. Kod izrade krunica i mostova pacijenta opskrbljujemo sa privremenim zubima u jednoj posjeti, tako da pacijent odlazi iz ordinacije sa zubima kako bi mogao normalno funkcionirati.

Wironit proteza - Štanga s kopčama na implatantima

protet1.jpg   protet2.jpg

 

4. Protetika na implantatima

Protetika u kojoj implantati imaju ulogu korjena zuba.


Untitled-5.jpg  09022012503.jpg

 

Složeni protetski radovi

Lokatori u bezubnoj donjoj čeljusti                 Lokatori na implatantima

pro1.jpg   pro2.jpg


Proteze s ugrađenim kopčama - Lokatori

pro3.jpg   pro4.jpg


Gotove proteze na lokatorima

pro5.jpg


Na četiri ili šest implatanta izrađujemo keramičke mostove

index.jpg