Prevencija pjeskarenjem

Ključ za dobar rezultat svakog zahvata su čista usta i zubi!

U ordinaciji primjenjujemo ultrazvučni odstranjivač kamenca, kojim potpuno bezbolno odstranjujemo zubni kamenac i meke naslage i to supragingivalno i subgingivalno. Viši stupanj čiščenja postiže se pjeskarenjem sa specijalnim stomatološkim pijeskom. 

Zubni kamenac je čvrsta naslaga koja se taloži na zubima, a nastaje tako što se minerali iz pljuvačke ugrađuju u meke naslage. Redovitim čišćenjem kamenca sprječavaju se bolesti gingive (gingivitis), jer kamenac vrši pritisak na gingivu koja počinje krvariti, a u krajnjoj fazi se povlači gingivitis i zub ogoli u vratnom dijelu. Gingivitis je izlječiv.

Pjeskarenjem se uklanjaju površinske naslage s cakline bez oštećenja.
Zubi se potpuno čiste, čak i u međuprostorima zuba.

Pjeskarenje Prije I Poslije

Vrijedna i trajna kvaliteta biti će unešena u održavanje zdravlja Vaših zuba i usne šupljine ukoliko dođete na individualni tretman - kako prati zube i kako upotrebljavati interdentalnu četkicu. Interdentalna četkica ukljanja zubni plak između zuba. Najčešće mjesto nastajanja karijesa je ispod kontaktne točke dva zuba. Želimo prenijeti pacijentima da je zdravlje zuba i paradonta moguće očuvati, a mnoge već postojeće bolesti na zubima i paradontima izliječiti. 

Tekuća caklina omogućuje vraćanje fosfora i fluora u caklinu, kao i kalcija pa zub postaje tvrđi i otporan na karijes.

Zubne naslage, mekane (plak), tvrde (kamenac) i pigmentacije na zubima nisu samo estetski nedostatak nego nakupine nečistoća i bakterija koje ugrožavaju zdravlje zubnog mesa odnosno podržavaju kroničnu upalu, isprva gingivitis koji kasnije progredira u kronični parodontitis koji se u narodu voli nazvati i «paradentoza». Naseljavanje bakterija na površinu zuba ključni je etiološki faktor za razvoj i najčešće bolesti usne šupljine - karijesa.

Danas četkica i zubna pasta nisu dovoljno sredstvo u održavanju zdravlja zuba. Ipak i kad je higijena usne šupljine adekvatna, postoji potreba za profesionalnim čišćenjem zuba. Naime vrlo često pigmentacije iz hrane i pića zaostaju na površini zuba i predstavljaju ne samo estetsku manjkavost već i bitan uzročni faktor u nastanku već spomenutih patoloških procesa.

AIR FLOW® metoda profesionalnog čišćenja - Pjeskarenje
Ovom metodom čistimo zube u ordinaciji pomoću kontroliranog mlaza sitnih čestica natrijeva bikarbonata (veličina čestica < 100 ?m) u spreju vode i komprimiranog zraka. Ovisno o količini naslaga postupak traje od 15 - 30 minuta, te je potpuno bezbolan. Redovnim pjeskaranjem sprječava se nastanak zubnog plaka, karijesa, gingivitisa i paradontitisa. 


Prevencija tekućom caklinom - Prednosti Tooth Mouse paste:

 • RecaldentTM (ACP-CPP) obnavlja
  balans mineral u ustima;
 • Pruža jaku zaštitu zuba od karijesa;
 • Smanjuje preosjetljivost zuba na
  vanjske podražaje (hladno, toplo...);
 • Smanjuje nakupljanje plaka i mogućnost kvarenja
  kod osoba koje nose ortodontske aparatiće;
 • Održava balans nakon izbijeljvanja, profesionalnog
  čišćenja zuba, liječenja korijenskih kanala i kiretaža;
 • Pomaže neutralizirati kiseline "acidogenic bacteria"
  u plaku i drugih kiselih vanjskih i unutarnjih utjecaja;
 • Pomaže da zubi izgledaju sjajnije i čišće duži period
  (smoother and cleaner);
 • Održava balans minerala kod pacijenta sa
  suhoćom usta poznatom kao xerostomia.