Sve na jednom mjestu i za sve generacije...

Prevencija i edukacija

Potpuno čist zub se ne može razboljeti, zdrave desni ne krvare i nema neugodnog zadaha. Veliki značaj dajemo prevenciji i edukaciji.

Individualnim pristupom u edukaciji svakog pacijenta, o važnosti prehrane i same higijene u održavanju zdravlja usne šupljine postižemo odlične rezultate, u smislu podizanja stupnja oralne higijene i cjelokupnog zdravlja. Posebno treba naglasiti važnost suradnje s trudnicama i mladim roditeljima, te našim najmlađima kojima osiguravamo: prevenciju, pravovremeno otkrivanje i bezbolno uklanjanje svih bolesti usne šupljine.

Individualnim pristupom u edukaciji svakog pacijenta, o važnosti prehrane i same higijene u održavanju zdravlja usne šupljine postižemo odlične rezultate, u smislu podizanja stupnja oralne higijene i cjelokupnog zdravlja. Posebno treba naglasiti važnost suradnje, s trudnicama i mladim roditeljima, te našim najmlađima kojima osiguravamo: prevenciju, pravovremeno otkrivanje i bezbolno uklanjanje svih bolesti usne šupljine.

1. Edukacija

Edukacija od strane stručne osobe kako, kada i koliko dugo prati zube, zubno meso i jezik te o upotrebi zubne četkice, naročito interdentalne četkice, strugača za jezik i zubnog konca.

2. Pečatni ispuni ili pečačenje fisura

Pečanjenje fisura sprječava nastanak karijesa, a radi se na postranim zubima ukoliko su fisure duboke. Naročito je važno pečačenje prvih trajnih zuba, tj. 6-tica. Pečatni ispun omogućava bolju higijenu, sprječava oštećenja caklina, a štiti zub od karijesa.

3. Preventivni tretmani sa tooth moussem

Tekuća caklina omogućuje vraćanje fosfora i fluora u caklinu, kao i kalcija pa zub postaje tvrđi i otporan na karijes.

Prevencija tekućom caklinom - Prednosti Tooth Mouse paste:

 • RecaldentTM (ACP-CPP) obnavlja
  balans mineral u ustima;
 • Pruža jaku zaštitu zuba od karijesa;
 • Smanjuje preosjetljivost zuba na
  vanjske podražaje (hladno, toplo...);
 • Smanjuje nakupljanje plaka i mogućnost kvarenja
  kod osoba koje nose ortodontske aparatiće;
 • Održava balans nakon izbijeljvanja, profesionalnog
  čišćenja zuba, liječenja korijenskih kanala i kiretaža;
 • Pomaže neutralizirati kiseline "acidogenic bacteria"
  u plaku i drugih kiselih vanjskih i unutarnjih utjecaja;
 • Pomaže da zubi izgledaju sjajnije i čišće duži period
  (smoother and cleaner);
 • Održava balans minerala kod pacijenta sa
  suhoćom usta poznatom kao xerostomia.

4. Čišćenje zubnog kamenca i poliranje

5. Pjeskarenje

AIR FLOW® metoda profesionalnog čišćenja - Pjeskarenje
Ovom metodom čistimo zube u ordinaciji pomoću kontroliranog mlaza sitnih čestica natrijeva bikarbonata (veličina čestica < 100 ?m) u spreju vode i komprimiranog zraka. Ovisno o količini naslaga postupak traje od 15 - 30 minuta, te je potpuno bezbolan. Redovnim pjeskaranjem sprječava se nastanak zubnog plaka, karijesa, gingivitisa i paradontitisa.