Estetska stomatologija

Sve grane stomatologije su u službi preventivnog zdravlja ali i estetike. Estetska stomatologija je grana stomatologije koja se usko bavi unaprijeđenjem zdravlja zuba i usne šupljine, uljepšavanjem osmijeha i izgleda pacijenta. Novim materijalima omogućena je savršena ljepota osmijeha.

1.  Izbjeljivanje zuba 

  • Zoom lampa (Zoom 2)

Izbjeljivanje Zoom 2 lampom daje najbolje i najvidljivije rezultate u jednoj posjeti. Trenutno je ova metoda izbjeljivanja najučinkovitija, najbrža i najsigurnija jer se radi pod kontrolom stomatologa s najkvalitetnijim materijalima i opremom koja je danas na tržištu. Rezultati izbjeljivanja ovise o strukturi i kvaliteti zuba, a dugotrajnost dobivene boje ovisi o navikama pacijanta. 
Zubi se poliraju da bi bili čišti, osigurava se suho radno polje, zaštićuje se zubno meso i usne. Nakon toga se nanosi gel za izbjeljivanje koji se aktivira sa plavim svjetlom Zoom lampe. Plavo svijetlo aktivira kisik iz vodik-peroksida, te kisik ulazi u caklinu i dentin, a rezultat je izbjeljivanje zuba. Na kraju postupka radimo prevenciju sa udlagama zbog ugradnje minerala tako da je caklina sjajna, bijela i zaštićena od karijesa. 

To je trenutno najsigurniji i najlakši način da Vaš osmjeh zablista. Zbog što dužeg održavanja postignutog rezultata, pacijenti mogu na zahtjev zatražiti i udlage s materijalom za doizbjeljivanje za kućnu upotrebu.

 

IMG_4404.jpg   

 Rezultati:

Izbjeljivanje Prije Poslije 1

Izbjeljivanje Prije Poslije 2

Izbjeljivanje Prije Poslije 4

 

  • Izbjeljivanje gelom s udlagama u ordinaciji
  • Izbjeljivanje gelom s udlagama u kućnoj upotrebi

Pomoću otiska Vaše čeljusti izrađuju se udlage u koje se nanosi materijal za izbjeljivanje zuba.

Untitled-1.jpg

 

2.  Ljuskice - mogu biti izrađene od kompozita ili keramike

Kompozitne ljuskice izrađuju se direktno u ordinaciji ili laboratoriju, a keramičke ljuskice izrađuju se u laboratoriju. Keramičke ljuskice su vrlo tanke ljuskice izrađene od keramike koje se lijepe na prednju stijenku zuba uz minimalno brušenje. Estetika je vrhunska i čine izgled zuba prirodnim. Ljuskicama možemo mijenjati oblik, veličinu, položaj i boju prirodnih zuba, ispraviti ortodontske nepravilnosti ili zamijeniti stare, neestetske ispune.

Ljuskice Prije I Poslije


Produžena kruna zuba, uređeno zubno meso i samiran razmak! Sve u jednoj posjeti!

estetika1.jpg    estetika2.jpg   estetika3.jpg


Izrada kompozitnih ljuskica - Sve u jednoj posjeti

kruna1.jpg   kruna2.jpg   kruna3.jpg


Izrada kompozitnih ljuskica - Sve u jednoj posjeti - prije i poslije

kruna4.jpg   kruna5.jpg


Izrada kompozitnih ljuskica - bez brušenja zubi

kruna6.jpg   kruna7.jpg   kruna8.jpg

 

3.  Zubni nakit

Zubni nakit lijepimo na zub ili zube. Postupak je neinvanzivan, nema oštećenja cakline, lijepi se na zube kemijskim sredstivima. Nudimo široki izbor.

26.jpg

 

4. Ispuni

Naši svi ispuni, tj. plombe su isključivo estetske - u boji Vaših zuba s kvalitetnim materijalima renomiranih proizvođača.

Kompozit Prije I Poslije